Matcha Valmistamine

Traditsiooniline matcha tee valmistamise meetod pärineb Jaapani teetseremooniast (chanoyu). Matcha tee valmistamine pole keeruline ega ka aeganõudev. Joogi valmistamiseks vajame matcha kaussi (chawan), bambusest visplit (chasen) ja bambuslusikat (chashaku).

Matcha on peen pulber, mida tuleks veega segada. Matcha segamiseks võite kasutada nii traditsioonilist bambusvisplit (chasen) kui ka elektrilist piimavahustajat. 

Pange kaussi kaks bambuslusikatäit matchat (umbes 1,5 g). Valage matcha pulbrile peale 100 ml kuuma vett (80 ° C). Vahustage bambusvispliga M-kujuliste liigutustega, kuni tekib tihe roheline vaht. Seejärel on matcha valmis joomiseks.

Piimavahustajaga matcha valmistamine on samuti lihtne. Lisa üks teelusikatäis matchat (1,5g) tassi või matcha kaussi ja vala peale 100ml kuuma vett (80°C). Vahusta piimavahustajaga kuni kogu matcha pulber on lahustunud ja pinnale tekkinud tihe vaht. 

Soovi korral lisa vett või matcha pulbrit juurde, et valmistada enda eelistustele sobiv matcha. Võid matchat segada ka mahla või piimaga. 

 

Ostukorv0
There are no products in the cart!
Jätka ostlemist
0