Siit tuleb maiuspala, mis tutvustas matchat paljudele toiduhuvilistele väljaspool Jaapanit (ja pani neid sellesse armuma!). Matcha juustukoogi populaarsus on kasvanud paljudes maailma piirkondades. Hiljuti jõudis see tagasi rohelise tee kodumaale, kus seda samuti imetletakse. Kuigi kook on erksalt roheline, tundsime, et vajame veel matcha imelist rohelist värvi- seega glasuur on veelgi intensiivsema värvi ja maitsega. Kunagi pole ju liiga palju matchat?
Matcha juustukook vaarikatega
15-20 cm läbimõõduga ümmargune koogivorm
Koostisosad:
Põhja valmistamiseks:
- 100 g digestive küpsiseid
- 30 g võid
Juustukoogi valmistamiseks:
- 580 g toorjuustu
- 50 ml vahukoort
- 80 g suhkrut
- 3 muna
- 1 tl vanilje ekstrakti
- 1 spl kartulitärklist
- 2 tl Moya Matcha Daily
Glasuuri valmistamiseks:
- 1 tl matchat
- 100 g kvaliteetset valget šokolaadi
- 30 ml vahukoort
- kaunistuseks vaarikaid
Juhised:
Vooderda koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vahusta koor.
Purusta küpsised, pane need kaussi ja lisa sulavõi. Sega korralikult läbi ja lisa koogivormi põhja. Vajuta kätega põhi koogivormi sisse. Pane põhi külmkappi. Kuumuta ahi 170 kraadini.
Alusta juustukooki ettevalmistamist. Vahusta miksriga toorjuust ja vahukoor tugevaks kreemiks. Lisa segades ükshaaval munad. Lisa suhkur, vanilliekstrakt ja kartulitärklis. Lisa matcha vähesele veele (täpselt nii palju, et see korralikult lahustuks). Lisa matcha juustukreemile. Püüa segusse mitte lisada liiga palju õhku.
Võta koogivorm külmkapist välja ja kata põhi ning küljed ettevaatlikult alumiiniumfooliumiga (küpsetatame kooki veevannis, nii et jälgi, et lekkeid ei tekiks!). Vala roheline juustukoogi segu spaatliga koogivormi ja aja ühtlaselt laiali. Aseta koogivorm suuremasse ahjuvormi ja täida see kuuma veega. Tõsta kõik ahju ja küpseta 15 minutit.
Selle aja möödudes kata juustukook pealtpoolt alumiiniumfooliumiga, alanda ahju temperatuur ja küpseta umbes tund. Kohanda aega oma koogivormi suuruse järgi – kui kasutad suuremat vormi, on kook õhem ja varem valmis. Kui kook on valmis, peaks juustukoogi keskosa olema kergelt kõikuv. Võtke koogivorm veest välja ja jäta jahtuma. Seejärel vii kook külmkappi tahenema vähemalt 8 tunniks (eelistatavalt üleöö).Kasuta juustukooki vormist välja võtmiseks kuuma nuga. Silu vajadusel küljed kuuma spaatliga.
Valmistage väikesel pannil glasuur, sulatades kõik koostisosad kokku. Pane mõneks minutiks kõrvale, et see veidi pakseneks. Aseta kook alusele ja kata glasuuriga. Kaunista värskete vaarikatega ja serveeri!