Üks vähem tuntud dessertidest matcha teega on panna cotta. Panna Cotta on kuulus Itaalia magustoit, mis pärineb Põhja-Itaaliast ning mis selles muudetud variandis näeb välja võrdselt fenomenaalne ja maitseb sama maitsvalt. Jahutatud ja värskete lilledega kaunistatud panna cotta matcha või maasikatega sobib suurepäraselt elegantse õhtusöögi magustoiduks. Tõeliselt maitsev elamus! Kuna matcha lisatakse pärast kõigi teiste koostisosade kuumutamist, ei kaota see oma tervislikke omadusi.
Matcha rohelise tee panna cotta
Kogus 4-6
Aeg: 30 minutit + 3 tundi külmkapis
- 100 ml piima
- 1 tl Moya Matcha Traditional
- 1 tl Moya Matcha Daily
- 7 g pulber želatiini
- 50 g butter
- 500 ml heavy cream
- 75 g sugar
- half a pinch of salt
Matcha panna cotta retsept:
Segage 3-4 spl piima mõlemat tüüpi matchaga ühtlaseks massiks. Valage järelejäänud piim kuumakindlasse nõusse, lisage želatiinipulber ja segage hästi. Kuumutage veevannil aeglaselt, kuni želatiin lahustub. Asetage kõrvale. Vahepeal sulata või kastrulis ja lase kergelt pruuniks muutuda. Lisa vahukoor, suhkur ja sool ning kuumuta neid aeglaselt peaaegu keemiseni. Võta segu tulelt ja lisa eelnevalt valmistatud matcha ning piima segu ja želatiin. Segage hästi ja valage segu vormidesse. Pange vormid külmkappi ja hoidke neid seal vähemalt 3 tundi, et panna cotta taheneks. Nende serveerimiseks väikestel taldrikutel pange iga vorm 5 sekundiks kuuma vette (olge ettevaatlik ja ärge laske sellel tassi seista!), Seejärel pöörake see tagurpidi, et see saaks välja libiseda. Serveeri matcha rohelise tee panna cottat värskete lillede või oma lemmikpuuviljadega.