Need lihtsasti valmistatavad, kuid samas isuäratavad ja ainulaadsed matcha-šokolaadid  on ideaalseks kingituseks kõigile rohelise tee austajatele. Katseta erinevate lisanditega ja vali need vastavalt oma eelistustele. Proovi näiteks pistaatsiapähkleid, need sobivad väga hästi matcha intensiivse maitse ja valge šokolaadi magususega.

Käsitsivalmistatud matcha-šokolaad

Koostisosad:

  • 200 g valget šokolaadi*
  • 1-2,5 tl Moya Matcha Daily (võid lisada ka rohkem, kui soovid tugevamat matcha maitset)
  • 50-100 g pistaatsiapähkleid, (kaalutud koortega)
  • soovi korral muid lisandeid

* Vali kvaliteetseim saadaolev valge šokolaad – selle retsepti õnnestumiseks on šokolaadi kvaliteet ja maitse üliolulised. Veendu, et see sisaldaks looduslikku kakaorasva, mitte asendajaid.

Valmistamine:

Valmista ette vorm, kus šokolaad tahkub – midagi veidi suuremat kui tavaline šokolaaditahvel. Kui teil pole spetsiaalset šokolaadivormi, võid kasutada leivavormi või plastkarpi. Vooderda see küpsetuspaberiga.

Sulata šokolaad vesivannil. Kui see on sulanud, võta see pliidilt ära ja pane üheks minutiks jahtuma. Seejärel lisa pidevalt segades matcha tee pulber šokolaadi hulka. Alusta väikesest kogusest matchast (st 1 tl), proovi seda ja lisage veel, kuni maitse on piisavalt tugev.

Kui segu on ühtlaselt roheline, vala šokolaad ettevalmistatud vormi. Kaunista tükeldatud pistaatsiapähklitega (kohandades kogust vastavalt oma eelistustele). Suru need õrnalt šokolaadi sisse. Lisaks võid panna kuivatatud jõhvikaid, kõrvitsaseemneid, kookoslaastusid, goji-marju või röstitud mandlilaaste ja meresoola. 

Jäta šokolaad toatemperatuuril tahenema vähemalt 4-5 tunniks. Ära pane seda külmkappi, kuna temperatuuride erinevus võib olla liiga suur, see võib tekitada tolmuse välimusega pinna või muid probleeme. Kui šokolaad on tahke, siis lõika see tükkideks ja naudi!

Ostukorv0
There are no products in the cart!
Jätka ostlemist
0