Dalgona Matcha

Matcha baski juustukook – rohelise kevade hõrk nauding!

See sametine, kergelt karamellise koorikuga baski juustukook matchaga ei jäta kedagi külmaks.

Isegi need, kes pole varem matchat proovinud, jäävad esimesest suutäiest peale selle koogi lummusesse!

Kui sa pole veel seda maitsvat matcha juustukooki valmistanud, siis nüüd on ideaalne hetk katsetada – eriti kevadpühade või mõnusa nädalavahetuse tähistamiseks!

Juustukook:

  • 800 g toorjuustu

  • 300 ml 30% koort

  • 150 g suhkrut

  • 20 g Moya Matcha Traditional matchat

  • 5 muna

  • 30 g kartulitärklist

Kate:

  • 150 g valget šokolaadi

  • 5 g Moya Matcha Traditional matchat

  • (Soovi korral: mandlilaastud, söödav kuld vms kaunistuseks)

Valmistamine:

Võta toorjuust ja munad aegsasti külmkapist välja, et need jõuaksid toatemperatuurile.

Valmista ette 20 cm läbimõõduga koogivorm. Vooderda see küpsetuspaberiga nii, et paber ulatuks üle vormi servade.

Suures kausis sega toorjuust ja sõelu sisse matcha pulber.

Lisa suhkur ja munad, sega. Vala juurde koor ja sega ühtlaseks massiks.

Lisa kartulitärklis ja sega, kuni kõik on korralikult segunenud.

Vala segu ettevalmistatud vormi.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 220°C juures 40–50 minutit, kuni pealispind on tugevalt pruunistunud, kuid keskosa veel veidi võbiseb.

Lülita ahi välja ja lase koogil jahtuda ahjus.

Seejärel tõsta kook külmkappi vähemalt 4 tunniks (ideaalis üle öö).

Katte valmistamine:
Sulata valge šokolaad veevannil, sõelu hulka matcha pulber ja sega ühtlaseks. Kalla glasuur jahtunud koogile ja kaunista soovi korral mandlilaastude või söödava kullaga.

Itadakimasu! Naudi igat ampsu!

Ostukorv0
There are no products in the cart!
Jätka ostlemist
0