Tunnustatud peakokk Alexandre Couillon, 2 Michelini tärniga pärjatud restorani La Marine asutaja ja Gault & Millau France’i poolt valitud aasta kokk, kasutab oma retseptides just Moya matchat. Alexandre hindab orgaanilist Moya Matcha just kvaliteedi ja maitse poolest. Tema ainulaadses retseptis on matcha umami maitset tugevdatud värskendava tsitruse ja eukalüpti siirupiga.

Matcha kook – Prantsuse koka Alexandre Couilloni retsept

Kogus neljale

Aeg: 30min ettevalmistusi + 1h 10 min küpsetamist

Koostisosad matcha koogi valmistamiseks:

  • 50 g võid
  • 12,5 g piima
  • 25 g mett
  • 37,5 g koort
  • 1 suur muna
  • 60 g suhkruglasuuri
  • 5 g pärmi
  • Näputäis soola
  • 75 g jahu
  • 7,5 g Moya Matcha Daily
  • 0,5 cl vett (siirup valmistamisel)
  • 1 eukalüpti leht
  • 1 apelsin
  • Erinevad tsitrused (toorelt): apelsinid, klementiinid, greip
  • Erinevad tsitrused (kuumutatult) : kumquat,mandariinid, sidrunid

Matcha koogi retsept:

Eelsoojendage ahi temperatuurini 175 ° C. Sulata kausis või – eemalda see külmkapist 2 tundi enne koogi valmistamist või kuumuta kergelt pliidil. Lisa sulatatud võile pidevalt segades ükshaaval mesi, munad, piim ja koor. Sega eraldi kausis kuivad koostisosad: tuhksuhkur, pärm, sool, jahu ja matcha. Pidevalt segades lisa kuivained vedelatele koostisosadele, sega kuni need moodustavad ühtlase taigna. Tõsta taigen võiga ja jahuga määritud ahjuvormi. Küpseta umbes 40 minutit ilma et kook pruunistuks.

Valmistatud siirupisse asetage eukalüpti leht ja keetke 30 minutit. Pange valmis eukalüpti siirup kõrvale. Tsitruste salat:

  1. Apelsinide ja keedetud tsitrusviljade viljaliha valmistamiseks tehke apelsini sisse väikesed augud. See kiirendab selle blanšeerimist hiljem.
  2. Lõigake valitud puuviljadest suurim (nt sidrun) õhukesteks viiludeks ja väikesteks tükkideks. Lõika väiksemad puuviljad, näiteks kumkvatid pooleks.
  3. Pane hakitud tsitrused blanšeerimiseks külma veega pannile. Lase vesi keemiseni ning seejärel kuivata puuviljad. Korrake seda punkti algusest lõpuni vähemalt kaks korda.
  4. Seejärel lõigake apelsinid neljaks ja asetage ülejäänud toored tsitrused kõrvale.
  5. Valmistage siirup, kuumutades pannil vett ja suhkrut. Lisa apelsiniveerandid, sidruniviilud ja teiste tsitruste tükke. Küpseta neid siirupis umbes 30 minutit. Seejärel eralda siirup puuviljadest.
  6. Purusta apelsiniveerandid köögikombainis, seejärel valage läbi sõela, et saada kena viljaliha, mida saad kasutada hiljem serveerimiseks.
  7. Valmistatud siirupisse asetage eukalüpti leht ja keetke 30 minutit. Pange valmis eukalüpti siirup kõrvale.

Serveerimine:

Pane keedetud ja toored tsitrusviljad taldriku põhjale. Vala puuviljadele eukalüpti siirupit. Lõika kook tükkideks, aseta need puuviljadele ja lisa apelsinimass.

Foto autor: Anne-Claire Héraud

Ostukorv0
There are no products in the cart!
Jätka ostlemist
0