Proovi kuulsat marmorkooki matchaga. Sõltuvalt valitud vormist võid valmistada seda magustoitu lihavõttekoogina või nädalavahetuseks lihtsa matcha koogina. Retsept pärineb Gretha Scholtzi raamatust “Matcha. Kokaraamat”.

 

Matcha marmorkook

Kaheksale

Aeg: 30 min + 50 min ahjus

Koogi koostisosad:

  • 1 tass + 2 spl toatemperatuuril võid
  • 2 tassi tuhksuhkrut
  • 6 muna
  • 1/4 tass + 1 tl piima
  • 1spl vaniljepastat
  • 2 1/4 tassi sõelutud jahu
  • 2 tl sõelutud küpsetuspulbrit
  • 1 spl Moya Matcha Daily 

Glasuuri koostisosad:

  • 80g valget tükeldatud šokolaadi
  • 2 tl Moya Matcha Daily
  • 6 tl vett
  • 1/2 tassi tuhksuhkrut
  • 2 spl vahukoort

Retsept:

  • Koogi valmistamiseks kuumuta ahi 180 kraadini. Määri koogivorm või ja jahuga. 
  • Vahusta või tuhksuhkruga kuni saad koheva segu. Lisa ükshaaval munad ja sega hoolega. Lisa juurde 1/4 tassi piima ja vanilje. Sega ettevaatlikult juurde sõelutud jahu ja küpsetuspulber. 
  • Vala pool taignast eraldi kaussi. Sega matcha 1 tl piimaga kuni matcha täieliku lahustumiseni. Lisa matcha kreem ühte matcha kaussi.
  • Lisa paar lusikatäit tavalist tainast ettevalmistatud koogivormi põhja. Lisa seejärel paar lusikatäit matcha tainast peale. Jätka erinevate kihtide lisamist kuni kogu tainas on kasutatud. Kasuta puutikku, et ajada tainast laiali ja tekitada marmorile sarnane efekt. 
  • Küpseta ahjus 50 minutit või kuni puutikk jääb kooki sisestades puhtaks.
  • Lase koogil vormis vähemalt 15 minutit jahtuda.
  • Glasuuri valmistamiseks sulata valge šokolaad vesivannil. Sega matcha veega kuni matcha on täielikult lahustunud. Lisa matcha segule tuhksuhkur ja sulatatud valge šokolaad. Sega madalal kuumusel kuni tuhksuhkur on sulanud ja glasuur ühtlane. Lisa juurde kuum vahukoor. Vala glasuur jahtunud koogile. Lisa koogile kaunistuseks kergelt matcha pulbrit.
Ostukorv0
There are no products in the cart!
Jätka ostlemist
0