Vürtsine Kõrvitsa Matcha Latte ehk Pumpkin Spice Latte – täiuslik soojendav jook sügiseks!
Paljude jaoks on see kreemjas, õrnalt magus ja kergelt vürtsikas jook just see, mis muudab sügise eriliseks. Tuntud oma antioksüdantide rikkuse ja tujutõstva toime poolest, on kõrvitsa vürtsi matcha latte ideaalne kaaslane vihmasel päeval, aidates tõsta meeleolu ja pakkuda sooja rahustavat tunnet.
See jook on suurepärane alternatiiv klassikalisele matcha lattele – ideaalne hommikune valik neile, kes soovivad end kergelt magusa ja vürtsika maitsega ergutada. Vürtsikas ja kõrvitsane maitse annab sellele joogile oma unikaalse, sügise hõngu.
Pumpkin Spice Matcha Latte retsept – lihtne ja kiire
Vürtsika kõrvitsa matcha latte valmistamiseks vajad vaid mõnda koostisosa ning selle tegemine on tõesti lihtne ja kiire. Proovi seda retsepti kodus ning too sügisene soojus oma päeva!
Kõrvitsa Matcha Latte koostisained
- 100 g kõrvitsapüreed (võid osta püree poest või valmistada ise)
- 15 g vahtrasiirupit
- 1 g pühade vürtsisegu – nt pumpkin pie spice maitseainesegu või piparkoogimaitseaine (näiteks kaneel, kardemon, nelk)
- 150 ml piima või taimset piima (nt mandli-, kaera- või sojapiim)
- 3 g Moya Matcha Traditional või Matcha Daily
Kõrvitsa Vürtsi Matcha Latte valmistamine
- Sega kõrvitsapüree vahtrasiirupi ja vürtsiseguga (soovi korral lisa kaneeli, kardemoni ja nelki). Kuumuta segu madalal kuumusel kastrulis, vältides keemaminekut.
- Valmista matcha nagu tavaliselt, kasutades selleks kas bambusvisplit (chasen) või piimavahustajat.
- Aseta kõrvitsapüree klaasi põhja ja hajuta see lusikaga ühtlaselt klaasi põhja.
- Lisa klaasi kuum piim või taimne piim ning seejärel kalla peale valmistatud matcha roheline tee. Et saavutada kihiline efekt, vala piim ja matcha aeglaselt, mööda klaasi äärt.
- Naudi oma vürtsist kõrvitsa matcha lattet!